maandag 5 november 2012

Art as a Present - opening at Fort aan de Drecht, Uithoorn


me, tired but happy...
Yesterday on a rainy sunday November, 4th there was the opening of the sale-exhibition of Art as a present at Galerie Fort aan de Drecht in Uithoorn, the Netherlands. In 2nd worldwar this place was used for the soldiers, nowadays it is a place for cultural events. The bad weather didn't stop the people to come. In her speech the mayor of Uithoorn mentioned my work with floral printart as something new she never heard about it. For this occassion I have printed a lot of silk scarfs and felted some nuno-scarves and armwarmers. It was fun to print also some cottonbags and silk neckties. Isn't it funny that I'am printing with nature's help and my father did  it with real machines and ink. In the following posts I shall show some more details about each item I have made, so stay tuned..............

The exhibition is untill 16th December 2012. You can visit the galery at thursday-friday 14/16 hour, saturday-sunday 12/17 hour.

the display at the beginning..


right after the official opening I sold my first scarve!

view on the long and narrow typical room in the Fort
Galerie Fort aan de Drecht is een sfeervolle plek in een van de ruimtes van het oude Fort aan de Drecht langs de Amstel in Uithoorn. Een maand lang is de Galerie een echte kadowinkel met een zeer divers assortiment aan bijzondere en unieke kunst-kadootjes voor een redelijke prijs. Er zijn in totaal 13 kunstenaars, ieder met een eigen discipline. Op een druilerige zondagmiddag 4 November 2012 werd deze tentoonstelling ´Kunst als Kado´geopend door de burgemeester van Uithoorn. Zij noemde in haar toespraak oa mijn werk als iets nieuws waar ze nog niet eerder van had gehoord. Ondanks het slechte weer waren er veel bezoekers gekomen. 
Voor deze gelegenheid heb ik diverse zijden, wollen en handgemaakte nuno vilten sjaals voorzien van natuurlijke florale prints met mijn plantdrukkunst en heb ik papieren mix/mediaboekjes gemaakt. Ook heb ik heel veel zakjes geprint, als kadozakje bij aanschaf van een mooie sjaal, maar ook wijnfleszakken. En is het niet bijzonder dat mijn vader aan de lopende band drukwerk maakte aan de machines met papier en inkt en ik de afgelopen mijn eigen drukwerk had met stof en blaadjes... Aan belangstelling en bewondering in ieder geval geen gebrek. Mijn jurkje had ik wel drie keer kunnen verkopen. Wie weet houden we nog een keer een modeshow of een ladiesnight hier! Het voelt  in ieder geval goed dat hier wel een publiek was dat het werk weet te waarderen.

Er is trouwens nog gelegenheid de galerie tot en met 16 december as te bezoeken. De openingstijden zijn op do-vr 14/16 uur,za-zo 12/17 uur. Adres is Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn, 0297/521162


1 opmerking: